'Silence is a source of great strength' Lao Tsu

SHIATSU

Enkele jaren geleden begon ik mijn shiatsu-opleiding in de Internationale Shiatsu School in het pittoreske Westmalle. Een fantastische school van Jan Vervecken en Mieke Pieters.

Ik ben altijd al gepassioneerd geweest door het lichaam, het bewustzijn ervan en het behandelen ervan op natuurlijke wijze. De visie en wijsheden van deze Oosterse geneeskunst hebben me een kijk gegeven in de wondere wereld van ons lichaam, zowel op fysiek als mentaal vlak. Ik bied mijn kennis en kunde aan om je op jouw pad met jouw lichaam op weg te helpen naar meer balans en ontspanning.

De kunst van het aanraken.

Shiatsu betekent in het Japans 'vingerdruk'. In deze oosterse massagetechniek word gewerkt met druk van de duim, de handpalmen, ellebogen, knieƫn en voeten. Aanraken is de essentie van shiatsu: een ondersteunende hand in tijden van stress of pijn helpt altijd bij herstel. Shiatsu is een belangrijke ondersteuning in je zoektocht en evolutie naar een natuurlijkere levenswijze.

'Nature does not hurry, yet everything is accomplished' Lao Tsu

Wat shiatsu voor je kan doen:

- verlicht hoofdpijn
- verhelpt rugpijn en andere rugproblemen
- reguleert de spijsvertering
- verbetert de bloedcirculatie
- verhoogt de weerstand van het lichaam
- reinigt de weefsels
- versoepelt het lichaam
- gaat vermoeidheid tegen
- helpt tegen stress
- ondersteunt je persoonlijke ontwikkeling


Een behandeling duurt 60 min.

Hoe werkt het?

Shiatsu werkt in op de energiestroom in het lichaam, die 'ki' (Japans) of 'chi' (Chinees) wordt genoemd. Deze 'ki' stroomt langs kanalen in het lichaam die we 'meridianen' noemen. Door het toepassen van druk- en strektechnieken, kan de beoefenaar de 'ki' revitaliseren in die delen van het lichaam waar de energiestroom gestagneerd is, maw. waar spanning zit, treedt ontspanning op en de zwakke zones worden gestimuleerd.
Door de aanwezige lichaamsenergie in balans te brengen, wordt de zelfgenezende kracht van het lichaam geactiveerd. Gevolg : ziektesymptomen op lichamelijk en emotioneel gebied verdwijnen gedeeltelijk of volledig en men ervaart een verhoogd gevoel van welzijn in lichaam, geest en ziel.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin